Paste in Paralia Katerini Grecia Autocar Timisoara

  /  Paste in Paralia Katerini Grecia Autocar Timisoara
  • Paste in Grecia- Paralia Katerini, Autocar din Timisoara
  • Tarif 328 euro/persoana/ loc in camera dubla
  • Perioda  21.04.2022-25.04.2022
sursa: pixabay.com/greeka.com

Ultima actualizare: martie 28, 2022

  • Destinatie

  • Plecare

    Timisoara, 21.04.2022
  • Dress Code

    Cum doriti
  • Inclus

    4 nopti cazare cu demipensiune la Vila Diana 3* in Paralia Katerini
    autocar
    Insotitor de grup din partea agentiei pe tot parcursul excursiei
    Pranz festiv in data de 24.04.2022
  • Nu este inclus

    Alte cheltuieli de natura persoanala
    Asigurare medicala si storno (recomandata)
    Taxa de intrare la Castelul Platamonas – aprox 2 euro/persoana
    Taxa de intrare la Meteora - 3 euro/persoana/ manastire
    Taxa de statiune de 0.5 euro/ zi/ camera
1

Ziua 1 (joi )

Plecare la ora 6 de la AMG pe traseul Timisoara –Paralia Katerini (Grecia). Sosire in statiune in decursul serii. Cina si cazare la Vila Diana 3*.
2

Ziua 2 (vineri)

Mic dejun in cadrul vilei. In jurul orei 9.00, plecare spre Kalambaka, unde vom vizita Manastirile de la Meteora, unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, după Muntele Athos. Cele șase mănăstiri sunt construite pe piloni din piatră naturală (gresie), la marginea de nord-vest a Câmpiei Tesaliei în apropierea râului Pinos și Munților Pindului, în centrul Greciei. Ca fenomen fizic este unic în toată lumea. Această formațiune de stânci a luat naștere datorită unui con în formă de deltă, constituit din pietre de râu și nămol, care se vărsau în vechiul lac tessalic. După separația geologică a masivilor muntoși ai Olimpului și ai Ossei, apele lacului au găsit ieșire la Marea Egee prin valea Tembi. Atunci, acest masiv în formă de deltă s-a scindat în pietre și stânci uriașe compacte cu înălțimi de până la 400 metri. Cina si cazare la Vila Diana 3*.
3

Ziua 3 (sambata)

Mic dejun in cadrul vilei. In jurul orei 9 plecam spre Castelul Platamonas (intrarea se achita separat aprox. 2 euro/persoana), amplasat la poalele Muntelui Olimp, pe partea de S-E a sa, castelul este o fortificatie care dateaza din secolul al X-lea. Cea mai mare parte a castelului Platamonas a fost construita de regele francez din Salonic, Boniface de Momferatikos. In 1205, acesta a ridicat castelul pe ruinele unui castel bizantin preexistent. Castelul este mentionat pentru prima data in texte ce dateaza din secolul al XIII-lea. Atunci, conducatorii francezi din Salonic au facut reparatii ample pentru aparare. Au fost facute renovari ale castelului si de catre conducatorii bizantini ai secolului al XIV-lea si venetienii din secolul al XV-lea. Dupa caderea Constantinopolului, dupa cea de-a patra cruciada din 1204, Momferatikos Boniface, a dat castelul regelui Roland Piske. El i-a dat forma pe care o vedem azi. Dupa masa ne intoarcem la vila si ne pregatim pentru Slujba de Inviere, la care o sa participam in cadrul Manastirii „Sfântul Efrem”. Sfantul Efrem a trait in secolul al IV-lea si din opera sa opera prolifica se mai pastreaza aproximativ 400 de imne. Imnele scrise sunt, de altfel, si cea mai importanta parte a operei sale, militand impotriva ereziilor care amenintau sa desparta biserica timpurie. Manastirea a fost construita in anul 1983, cu o arhitectura bizantina, si a inceput sa atraga zeci de mii de pelerini care vin aici pentru a saruta moastele Sfantului. In biserica mare a manastirii sunt pastrate moastele: mana dreapta a Sf. Efrem, cea prin care, cu harul primit de la Dumnezeu, a daruit lumii nenumaratele sale scrieri. Dupa slujba de inviere ne intoarcem la vila pentru cazare.
4

Ziua 4 (duminica)

Mic dejun in cadrul vilei. Timp liber la dispozitia turistilor. La amiaza ne bucuram de un Pranz festiv de Paste, cu bunatati traditionale. Program liber in zona. Cina si cazare la Vila Diana 3*.
5

Ziua 5 (luni)

Mic dejun. Ora 8.00 plecare spre Salonic unde vom face un tur de oras. De-a lungul vizitei noastre o sa vedem simboluri ale istoriei glorioasa care se regasesc la tot pasul: Turnul Alb- aflat pe coasta presarata cu cafenele, foste structuri otomane, ziduri bizantine, structuri impozante si Biserica Sf. Dumitru construita in secolul al V-lea, uriasa Rotonda romană si ruinele palatului Imparatului roman Galeriu, datând din secolul al III-lea. Plecare spre casa si sosire in Timisoara in functie de formalitatile vamale.

Locatia Turului

Paralia Katerini, Grecia

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian