Circuit Grecia Autocar Timisoara

  /  Circuit Grecia Autocar Timisoara
 • Itinerariu: Timisoara – Salonic – Meteora – Kamena Vurla – Delfi – Arahova – Livadia – Atena – Sunio – Chalkida (Insula Evia) – Manastirea Ioan Rusu – Manastirea David – Edipsos – Insula Evia – Skiathos – Koukounaries –Insulele Vulcanice – Lichadonisia
 • Cazare 9 nopti, cu mic dejun
 • Tarif: 500 EURO, avans 50 euro/pers la inscriere
sursa: greeka.com

Ultima actualizare: aprilie 28, 2021

9 nopti
18+ Varsta
 • Destinatie

 • Plecare

  Timisoara, 20.08.2021
 • Dress Code

  Cum doriti
 • Inclus

  9 nopti cazare
  Asistenta turistica
  Mic dejun la Salonic Kamena Vurla si Atena
  Taxa de ferry boat
  taxa de statiune
  Transport cu autocar clasificat pentru curse externe
 • Nu este inclus

  cheltuieli personale
  intrari la obiective
  Mesele de pranz; mesele pe Insula Evia
1

Ziua 1 – 20.08.2021 – Timisoara – Salonic

Vom pleca spre Grecia, din Timisoara, dimineata foarte devreme, la ora 05:00, si ne vom indrepta spre Salonic, pe ruta Serbia – Bulgaria – Grecia sau prin vama de la Calafat, prin Bulgaria si apoi Grecia (in functie conditiile de calatorie de la momentul respectiv). Vom ajunge in Salonic, in cursul dupa amiezii si astfel vom avea timp pentru a vizita acest oras unic, modern, plin de viata, sau ne vom putea plimba pe plajele de nisip, absolut superbe din aceasta zona. Printre obiectivele acestui oras, se poate enumara: Turnul Alb – simbolul orasului, loc de referinta, atat pentru localnici dar si pentru turisti; Piata lui Aristotel – cu cladiri deosebite, avand arhitectura inspirata din modele europene si coloniale; Cartierul Ladadika – locul perfect pentru cina de seara sau plimbari pe stradutele pitoresti; Rotonda – cladirea rotunda care dateaza din secolul al IV-lea si este unica in Grecia. Cazare in Salonic.
2

Ziua 2 – 21.08.2021 – Salonic – Meteora – Kamena Vurla

Mic dejun la Salonic. Dupa servirea mesei, in functie de timp, vom mai face o plimbare in Salonic, iar apoi ne indreptam spre Meteora – orasul dintre stanci, locul perfect pentru a ne relaxa in natura si de a ne apropie de Dumnezeu. Meteora este cel de al doilea cel mai important centru religioes, dupa muntele Athos. Drumul pana acolo este spectacolos, putandu-ne bucura de natura in toata splendoare ei, iar drumul prin serpentine, cu stanci de-o parte si de alta, ii ofera zonei o frumusete aparte. Meteora este un complex de manastiri, una mai frumoasa ca cealalta, foarte bine intretinute, face parte din patrimonial Unesco, Marele Meteor fiind cea mai frumoasa si bine organizata manastire, urmata de Manastirea Varlaam, Manastirea Sintei Treimi, Manastirea Sfantul Stefan, Manastirea Sf Nicolae Anapafsas, Manastirea Roussanou. Dupa vizitarea acestei zone, ne vom indrepta spre Kamena Vurla, o alta zona superba a Greciei, unde ne vom caza pentru urmatoarea noapte.
3

Ziua 3 – 22.08.2021– Kamena Vurla – Delfi – Arahova – Livadia – Atena

Mic dejun la Kamena Vurla. Situata la aproximtaiv 130 km de Atena, aici este locul unde se imbina atat de perfect muntele si cu marea (Egee), iar apa curata a marii, precum plajele renumite (Isabella – situata in centrul orasului si Mouragio – clasificata Blue Flag) ofera acestei localitati un aer aparte, iar noua ne ofera locul ideal pentru o relaxare binemeritata inainte de a porni mai departe spre Atena. In drumul nostru spre Atena, ne vom opri la Delphi, care conform legendei a fost considerat centrul Pamantului, deorece cei doi vulturi carora Zeus le-a dat drumul din captele lumii, s-au intalnit in zbor deasupra orasului. Principalele obiective ale orasului sunt: Oracolul din Delphi – aici credinciosii puteau auzi cuvintele lui Apollo, rostite prin preoteasa sa, in varsta de 50 de ani; Sanctuarul lui Apollo; Templul lui Apollo; Piatra Sibylei; Teatrul. Ne vom urma traseul spre Atena, unde ne vom caza si vom lua cina.
4

Ziua 4 – 23.08.2021 – Atena – Sunio – Atena

Mic dejun la Atena. Capitala Greciei este locul care nu trebuie ratat atunci cand ajungem in Grecia. Socotit a fi leagnul civilizatiei europene, oras locuit inca de acum 7000 ani, pastreaza o serie de monumente si de dovezi a unei civilizatii care a influentat evolutia omenirii. Cel mai important obiectv al Atenei este Acropole, acel oras antic care are atat de multe lucuri de povestit si locuri de aratat, precum: Partenon; Propileele; Templul zeitei Atena Nike; Teatru lui Dionisos. Nu trebuie neglijat nici Agora – piata veche a Atenei; Templul lui Zeus – in cinstea caruia s-au ridicat multe temple, acesta fiind cel mai impresionant; Muzeul National de Arheologie; Portul Pireu – al treilea cel mai mare port la Marea Mediterana. Pe drum nu vom rata un alt loc, mai putin cunoscut in Grecia si anume Sunio (un “must see” pentru cei care calatoresc in Atena) – unde vom gasi Templul lui Poseidon, dar mai ales putem observa un apus de soare extraordinar. Ne vom caza si vom lua cina la Atena.
5

Ziua 5 – 24.08.2021 - Atena – Chalkida (Insula Evia) – Manastirea Ioan Rusu – Manastirea David – Edipsos

Mic dejun la Atena. Dupa ce ne-am imbogatit cu atat de multe informatii legate de istoria Greciei si nu numai, ne vom indrepta spre Insula Evia, pentru a ne putea relaxa la plaja si la soare. Evia este a doua cea mai mare insula din Grecia, dupa insula Creta, situata la Marea Egee, este locul unde se pratica mai multe tipuri de turism: turism estival, datorita plajelor cu nisip auriu, iar impreuna cu pinii care coboara pana in mare oferta un peisaj de poveste; turism religios – datorita manastirilor impresionante si cu un trecut interesant precum Manastirea Ioan Rusu si Manastirea David; turism balnear – datorita izvoarelor termale, cunoscute inca din Antichitate, cele mai renumite fiind cele din Edipsos, acolo unde ne vom petrece urmatoarele zile. Cazare in Edipsos.
6

Ziua 6 – 25.08.2021 –Insula Evia - Edipsos

Mic dejun la Edipsos. Punctul forte al acestei statiuni de la Marea Egee sunt cele 80 izvoare de apa termala bogate in magneziu, fier, sulf, claciu, radon. De asemenea, aici vom gasi si plaje inguste cu nisip si pietris, iar la iesirea din statiunea, ne vom putea bucura pe o plaja cu nisip fin. Cazare in Edipsos.
7

Ziua 7 – 25.08.2021 – Insula Evia - Edipsos – Skiathos – Koukounaries

Mic dejun la Edipsos. Pe langa relaxarea de la plaja din Edipsos si timpul petrecut la izvoarele termale, ne vom putea bucura de o excursie optionala in Skiathos. Aceasta este o insula mica, pitoreasca, la Marea Egee, cu peste 60 de plaje superbe de nisip, unde ne putem relaxa si bucura de aer curat, soare, mare, natura. Un “must do” al acestei insula este plaja Koukounaries, cu nisip alb si foarte fin, inconjurata de padurea de pini, care face ca peisajul sa fie unul splendid si ziua sa fie una perfecta. Retur pe Insula Evia, statiunea Edipsos si cazare.
8

Ziua 8 – 26.08.2021 - Insula Evia – Edipsos – Seara Greceasca

Mic dejun la Edipsos. Aceasta zi o dedicam in totalitatea cunoasterii si explorarii tuturor locurilor din statiunea Edipsos. Bineinteles, o excursie in Grecia nu ar fi completa, daca nu am participa si la o seara greceasaca, traditionala, specifica acestei tari si astfel ne vom delecta papilele gustative cu celebra salada greceasca sau cu un gyros specific si bineinteles vom testa si bautura traditionala – ouzo.
9

Ziua 9 – 27.08.2021- Insula Evia – Edipsos – Insulele Vulcanice – Lichadonisia

Mic dejun la Edipsos. Astazi vom vizita Insulele Lichada, un complex de insule vulcanice – numite si Insulele Seychelles ale Greciei care bineinteles au si o frumoasă legenda. Tinand cont ca provin din magma vulcanica ca si celebrul Santorini, Lichadonisia are totusi ceva ce Santorini nu are – o plajă superba unde putem să ne petrecem o zi de vis, facand baie în apa de un albastru cristalin si bronzandu-ne la soare pe nisipul auriu. Plecam cu autocarul la Agios Georgios de unde ne vom imbarca pentru a face turul insulitelor vulcanice, pentru aproximativ 40 min. In cursul acestei mini-croaziere vom putea vedea o epava situata la 10 m sub apa, ruinele unui vechi sat si ale unei manastiri si, daca suntem norocosi, o familie de foci.Vom sta la plaja in Lichadonisia aproximativ 4 ore si vom servi pranzul. Spre seara va fi returul spre Edipsos si cazare.
10

Ziua 10 – 28.08.2021 - Edipsos – Timisoara

Mic dejun la Edipsos. Plecarea din Grecia si sosire in Romania in cursul serii, in functie de trafic si formalitatile vamale.
11

Tarif

 • 500 EURO/persoana, avans 50 euro/pers la inscriere

Locatia Turului

Salonic, Grecia

Tour Review Scores And Score Breakdown

Ce pareri au avut clientii nostri despre acest sejur

Lasa-ne un comentariu:

Acomodare
Destinatie
General
Masa
Valoarea banului
Transport

Language »
ro_RORomanian
ro_RORomanian